Get in touch! 

info@davaigent.com 

Maybritt: 0494/ 83 35 32

Ruslan: 0470/ 93 80 08

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Romige ovenschotel met tomaat

Ingrediënten

4 personen

20 dumplings (5 per persoon)

1 ui

6 tomaten

1 teentje look

1 aubergine

1 courgette

1 paprika

(vegan) mozzarella

Olijfolie

Zout en peper

Oregano

6 el bloem

350-400ml sojamelk

4-6 el edelgistvlokken 

Emma en Aurelie gingen aan de slag met onze Spicy Davai en maakten er een heerlijke (én vegan) ovenschotel van. Verslavend lekker! 

1. Was de tomaten en haal er de kroontjes uit. Snijd de tomaten dwars middendoor en haal er de pitjes uit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

2. Snipper de ui fijn. (hou wat over voor later)

3. Stoof de ui in olijfolie, voeg vervolgens de tomaten toe en laat stoven. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Laat sudderen op een zacht vuur.

4. Maak de witte saus. Smelt de olie. Voeg de bloem toe en klop met een garde. Zorg ervoor dat je deegbolletjes krijgt. Voeg de sojamelk toe en klop verder zodat de roux en de sojamelk volledig gemengd zijn. Kruid naar smaak.

Recept

5.Snij het teentje look fijn en de aubergine en courgette in blokjes vervolgens snij je de paprika in reepjes. Stoof de (overgehouden) ui en look in voldoende olijfolie. Voeg oregano toe.

 

6. Bak de paprikareepjes af en voeg ze toe aan de saus. Doe dit hetzelfde met de courgette en aubergine. (Zorg ervoor dat er altijd voldoende olijfolie in de pan aanwezig is) Laat de saus met alle ingrediënten sudderen.

 

7. Verwarm de oven voor op 200°. Bak de davai’s in een pan met olijfolie.

 

8. Neem een ovenschaal en verspreid wat saus op de bodem. Hierna leg je de davai’s op de saus, voeg de resterende saus op de davai’s. Giet de zure room mengeling bovenop de saus. Vervolgens leg je de (vegan) mozzarella bovenop de saus en in de oven voor 20 min op 200°.